6 Tips Petua Pakar Menang Bingo

Walaupun ketat permainan peluang, ada cara untuk meningkatkan peluang untuk menang di bingo. Anda tidak mempunyai kawalan ke atas nombor-nombor yang dikeluarkan supaya anda hanya boleh melakukan banyak perkara untuk meningkatkan kemungkinan anda. Bingo adalah permainan yang mudah, jadi kaedah yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan peluang anda juga mudah.

1. Bersiap Lebih Awal

Yang satu ini umum dan jelas akan digunakan untuk apa-apa bentuk bingo. Ia bukan teori saintifik, tetapi sedang bersedia apabila nombor pertama (atau bola) ditarik akan memastikan anda berada di dalam permainan anda. Para atlet profesional sampai pada acara mereka awal supaya mereka mempunyai banyak masa untuk menyiapkan diri untuk prestasi yang berkualiti tinggi. Walaupun bingo bukan sports betting, tiba cukup awal supaya anda boleh membeli buku-buku yang anda mahukan, mengejar kawan-kawan, meletakkan diri anda di meja, meletakkan azimat bertuah anda dan membeli apa-apa minuman dan makanan ringan yang anda perlukan akan ada anda sudah bersedia untuk pergi. Bergegas ke dalam dan membuang barang-barang anda di atas meja sebagai nombor pertama dipanggil tidak ada cara untuk menyediakan.

Bola Bingo

Petua berikut digunakan untuk bingo tradisional, yang mempunyai roda berangka bola berangka yang berputar secara rawak sebelum ditarik secara individu. Ini agak berbeza dengan bagaimana ia dimainkan di Bursabandar, yang – jangan bimbang! – anda akan belajar nanti.

2. Menghitung Angka

Dalam permainan bola-bola, pemain bingo yang lebih serius yang memahami konsep kebarangkalian matematik boleh menggunakan teori yang lebih rumit berdasarkan kepada kebolehprediksi. Bergantung kepada berapa banyak bola yang digunakan dalam permainan, mesti secara teorinya menjadi corak seragam tentang bagaimana ia dipanggil. Harus ada pengedaran yang ganjil dan bahkan nombor, angka yang tinggi dan rendah dan nombor yang berakhir dalam satu, dua, tiga, empat, dan lain-lain. Jadi, dengan alasan yang semakin lama Anda berada di dalam permainan, semakin banyak angka Anda akan akhirnya dipanggil. Jadi, jika anda mempunyai belanjawan yang ditetapkan, bukannya membeli banyak buku dan bermain dalam permainan yang lebih sedikit, taktik yang lebih baik mungkin memainkan buku yang lebih sedikit dalam lebih banyak permainan. Semua pemain memainkan jumlah permainan yang sama.

Penganalisis matematik dengan nama Joseph E. Granville mencadangkan idea bahawa cara terbaik untuk memenangi dalam bentuk bingo ialah membeli kad yang mempunyai pengagihan dan kemungkinan evolusi, nombor yang tinggi dan rendah, dan angka yang berakhir di setiap digit tunggal 0-9. Cadangannya adalah bahawa dalam jangka masa panjang, anda akan mendapat bilangan yang sama nombor yang dipanggil, jadi masuk akal untuk mempunyai pengedaran angka yang sama pada setiap kad. Masalah dengan teori Granville adalah reputasinya sebagai pelabur pasaran saham yang menyedihkan, dengan pilihan sahamnya menyusut sebanyak 20% setahun berdasarkan kemampuannya sebagai penganalisis matematik!

3. Teori Tippett

Ahli statistik British L.H.C Tippett menghasilkan teori yang rumit tentang rawak yang mungkin atau tidak benar (tidak ada bukti statistik yang menyokong teori), tetapi anda boleh menjadi hakim untuk diri sendiri. Teori Tippett mencadangkan lebih banyak nombor yang dipanggil dalam permainan bola-bola, lebih banyak angka-angka tersebut akan tertarik ke arah nombor median. Sebagai contoh, jika terdapat 99 bola bingo dalam permainan, dan itu permainan pendek, pilih kad dengan angka lebih dekat dengan 1 dan 99. Jika permainan yang panjang, pilih nombor yang lebih dekat dengan nombor median, 45. Pemain bingo yang mahir akan tahu mana permainan akan lebih lama dan permainan mana yang biasanya diputuskan dalam panggilan kurang.

Bingo Berasaskan Buku

Petua berikut digunakan untuk alternatif kepada bola bingo yang menggunakan buku atau kad. Inilah cara kami bermain di sini di bingo sbobet.

4. Mainkan Sebanyak Mungkin Buku Bingo

Anda perlu mengetahui keupayaan anda untuk taktik ini untuk berfungsi. Jika anda membeli terlalu banyak buku (sesetengah permainan mungkin menggunakan ‘kad’ sebaliknya) ada kemungkinan sebenar anda akan kehilangan nombor kerana ia dipanggil. Sekiranya ini berlaku hampir tiada peluang untuk memenangi buku tersebut. Oleh itu, semasa anda harus memainkan sebanyak mungkin buku, mengetahui batasan anda adalah kunci. Berapakah perbezaan yang boleh dibeli oleh lebih banyak buku? Jika terdapat 20 pemain dalam permainan dan setiap orang mempunyai satu buku, anda akan mempunyai peluang 5% untuk menang.

Sebagai alternatif, jika semua orang dalam permainan memiliki satu buku tetapi anda mempunyai empat buku, anda kini mempunyai peluang 17% untuk menang. Seperti yang dapat anda lihat, mempunyai lebih banyak buku daripada yang lain dapat meningkatkan peluang anda. Anda boleh berusaha untuk memenangi setiap permainan dengan hanya membahagikan bilangan buku yang dimainkan oleh bilangan orang yang bermain. Ini jelas lebih mudah dikatakan daripada dilakukan apabila terdapat ramai pemain dan banyak buku, tetapi juga satu teka-teki yang baik akan memberikan anda beberapa idea peluang anda.

5. Mengerti Ukuran Permainan

Ada yang mengatakan yang terbaik untuk menang adalah untuk memastikan terdapat lebih sedikit pemain bermain, dengan premis bahawa orang kurang anda bertanding, semakin besar kemungkinan anda menang. Walau bagaimanapun ini tidak selalu menjadi pendekatan terbaik. Di beberapa tempat seperti Lantern Club misalnya, jackpot bingo dikira berdasarkan bilangan kad dalam permainan – jadi jika terdapat kurang bermain dalam kad, hadiah akan lebih kecil. Dalam kes ini anda boleh memilih untuk bermain dalam permainan yang lebih besar untuk peluang bahawa jika anda menang bingo, anda akan menang besar. Strategi ini berada di tangan anda.

Mendapatkan Beberapa Petua Dari Pemain Bingo Berpengalaman

Bercakap kepada orang-orang yang telah bermain selama bertahun-tahun akan memberi anda idea strategi yang mereka gunakan untuk meningkatkan peluang mereka. Anda boleh membincangkan petua di atas dan mendengar apa yang mereka katakan tentang mereka. Mereka juga mungkin dapat berkongsi dengan anda strategi mereka untuk memenangi juga. Seperti semua kemahiran baru yang kita pelajari sepanjang hidup kita, pandangan ini akan meningkatkan permainan anda dalam masa yang singkat.

Di mana saya boleh cuba tangan saya untuk menang di bingo?

Sudah tentu, seperti yang telah disebutkan, tidak ada cara untuk meramalkan apa nombor yang akan dipanggil pada mana-mana masa tertentu. Tidak ada cara yang pasti untuk menang di bingo tetapi anda boleh meningkatkan peluang anda. Jadi teori-teori ini hanya … teori. Nombor satu tip yang boleh diberikan untuk meningkatkan peluang anda untuk menang, adalah untuk berjaga-jaga. Jika anda kehilangan nombor anda tidak akan menang, itu mudah.

Untuk permainan tempatan di mana anda boleh belajar dan bersenang-senang pada masa yang sama, turun ke Club Bingo di Bursabandar. Ahli mesra kami akan bersaing untuk hadiah hebat mengenai pilihan kertas kertas atau peranti PET elektronik

Bingo dimainkan setiap Isnin dan Jumaat pada jam 11 pagi, dengan jualan tiket bermula dari jam 10.30 pagi. Anda akan menikmati set permainan standard 20 dan lembaran jackpot yang sangat popular.