Alisson Becker Terlampu Memahami bahasa Inggeris

Alisson Becker, penjaga gawang Liverpool, mengakui bahawa dia merasakan sedikit masalah untuk memahami aksen bahasa Inggeris yang digunakan oleh pemain bahasa Inggeris asli. Dia juga mengatakan bahawa dia lebih muda memahami peminatnya yang berbahasa Inggeris dan bukannya pemain Inggeris yang bermain di Liverpool.

Menurutnya aksen Inggeris agak sukar difahami. Selain itu, di Brazil, tanah kelahirannya, dia sering mendengar aksen Bahasa Inggeris Amerika. Ini menjadikan lebih mudah untuk rakan-rakan senegara berbahasa Inggeris daripada pemain tempatan.

Walaupun demikian, Alisson Becker juga mengakui bahawa dia berasa selesa dan bahagia dengan kehidupan barunya bersama serta keluarganya.

Alisson Becker Merasa Selamat Dengan Pasukan Baru

Alisson Becker memberitahu 918kiss apk bahawa ia lebih mudah baginya ketika dia baru sahaja pindah ke inggeris

Daripada ketika dia baru saja pindah dari Brazil ke Itali. Menurutnya, kemungkinan dia lebih menyesuaikan diri kali ini kerana dia kini matang dan berpengalaman.

Beliau memberitahu bahawa menyertai Liverpool adalah satu langkah besar untuk kerjayanya dan dia berasa bangga menjadi sebahagian daripada Berdasarkan rekod, dia menyertai di pasaran pemindahan musim panas lalu dengan nilai transfer 73 juta euro, bersamaan dengan Rp 1.2 juta. Saat ini, ia telah mencatat 12 lembar bersih dalam 21 pertandingan dengan dalam acara Liga Perdana.

Saya mahu memulakan kehidupan baru dengan Liverpool di Inggeris, walaupun saya perlu belajar banyak tentang bahasa yang mereka gunakan setiap hari, itu bukan masalah untuk saya.