Ederson Moraes Believe City Boleh Mempertahankan Tajuk

Ederson Moraes, penjaga gol Manchester City mengaku yakin pasukannya boleh terus bersaing dengan Liverpool dan Tottenham Hotspur dalam perlumbaan untuk gelaran Liga Perdana atau kasta Liga Premier musim ini.

Walaupun Ederson Moraes juga memberitahu kelab bahawa dia sedar bahawa Manchester City musim ini menghadapi pertempuran sengit untuk mempertahankan gelaran Liga Inggeris. Beliau juga menyebut Liverpool dan Tottenham Hotspur sebagai pesaing yang mesti diperhatikan untuk The Blues dalam memburu tajuk Liga Perdana..

Menurutnya, Liverpool mahu menang kerana mereka mahu terus berada di puncak meja. Sementara itu, menurutnya, Tottenham Hotspur dan pasukannya mahu menang secara berasingan untuk menutup jarak sehingga akhirnya mencapai puncak klasemen.

Ederson Morass merasa sangat yakin

Ederson Moraes juga berpendapat bahawa musim ini akan menjadi pertempuran sengit bagi mereka. Beliau juga memberitahu agen bola sepak bahawa apa-apa masih boleh berlaku sehingga akhir musim. Atas sebab ini, beliau percaya bahawa pasukannya dapat mempertahankan gelaran jika mereka berjaya menggerakkan semua kuasa yang mereka miliki.

Mengekalkan gelaran juara, menurutnya, adalah perkara yang sukar. Menurut beliau yang berlaku kerana Liga Perdana telah didiami oleh pasukan hebat dan juga liga yang paling kompetitif di dunia.

Walaupun begitu, bursa bandar yakin yang mempertahankan kejuaraan itu tidak mustahil untuk mereka. Penjaga gawang Brazil yakin bahawa The Blues dapat memenangi trofi lain yang telah diisytiharkan oleh jurulatih mereka, Pep Guardiola, sejak permulaan musim