Ernesto Valverde Mahu Philippe Coutinho Berjuang untuk Tempatnya

Ernesto Valverde, jurulatih Barcelona, ​​memberitahu 918kiss app download bahawa dia mahu Philippe Coutinho bertarung untuk menjadi pemain pertama pasukan. kedudukan Philippe Coutinho dalam pasukan utama Catalans sebenarnya telah dipindahkan oleh Ousmana Dembele.

Tetapi menurut dia kedua Philippe Coutinho atau Ousmana Dembele adalah pemain hebat. Oleh itu menurut jurulatih, jika mereka menginginkan kedudukan dalam pasukan pertama, kedua-dua pemain mesti bertarung.

Menurut Ernesto Valverde, setakat ini setiap Ousmana Dembele tidak bermain, maka semua orang akan mempersoalkannya, begitu pula Philippe Coutinho tidak pergi dalam pertandingan. Bagaimanapun, beliau menegaskan, apabila seseorang berasa tidak senang kerana mereka tidak mendapat cukup cuti untuk bermain, dia mesti mengubah keadaan.

Ernesto Valverde dengar Philippe Coutinho Menjaringkan Matlamat

Ernesto Valverde juga memberitahu bahawa baginya Philippe Coutinho adalah pemain yang hebat dan dia telah memberikan banyak perkara kepada pasukan. Begitu juga dengan Ousmana Dembele. Oleh itu, mereka mesti berjuang untuk mendapatkan tempat.

Philippe Coutinho berpeluang menjadi pemain utama The Catalans apabila pasukannya memainkan leg pertama babak enam Copa del Rey ketika mereka menghadapi Levante pada 10 Januari 2019.

Pemain midfielder Brazil secara langsung menjaringkan satu gol pada minit ke-85 menerusi titik putih. Tetapi malangnya dia gagal menyelamatkan pasukannya dari kekalahan. Dalam perjuangan itu, menyaksikan El Barca kehilangan 1-2 kepada Levante. Oleh itu, mereka mesti memenangi leg kedua jika mereka tidak mahu dihilangkan di Copa del Rey.