Gianluigi Buffon tertekan untuk mahu berhenti bola sepak

Gianluigi Buffon, penjaga gol dari Itali, mengakui kepada mega888 test id free bahawa mengalami tempoh yang sukar semasa karier awalnya di Juventus. Dia juga memberitahu secara langsung bahawa dia mengalami kemurungan sehingga dia tidak memutuskan untuk tidak bermain ketika berusia 25 tahun.

Beliau berkata, pada masa itu dalam beberapa bulan segala-galanya di sekelilingnya kelihatan tidak masuk akal. Dia tidak merasakan tiada siapa yang peduli kepadanya kerana mereka hanya memandangnya dari segi bola sepak. Beliau juga memberitahu secara langsung bahawa untuknya tempoh ini adalah masa yang sangat sukar

Pemain yang kini bermain untuk Paris Saint Germain juga memberitahu ketika berusia 25 tahun, dia telah berjaya. Tetapi pada suatu hari dia pernah memutuskan tidak bermain di Liga Itali kerana serangan panik yang dia alami semasa pemanasan.

Gianluigi Buffon Berterima kasih boleh Melalui Kemurungan

Gianluigi Buffon berasa bersyukur kerana merasakan titik terendah dalam kerjayanya. tidak seperti ini jika tidak dapat melalui masa sukar dengan Juventus pada masa itu

dia berkata dengan 918kiss online bahawa jika dia tidak berjaya melawan kemurungan, dia tidak akan berada pada tahap ini. Baginya saat itu mengajarnya makna perkataan menyerah atau kuat. Dia juga memberitahu dirinya sendiri kepada orang lain walaupun menangis.

Berdasarkan rekod, Gianluigin Buffon menyertai Juventus dari Parma pada tahun 2003 ketika berusia 23 tahun. Perpindahan ini menjadikannya penjaga gol paling mahal di dunia pada masa itu kerana Juventus telah menebusnya dengan mas kahwin sebanyak 53 juta euro.