Ivan Rakitic Dan Pique Minta Valverde Bertahan

Ivan Rakitic dan Gerard Pique adalah dua pemain Barcelona yang baru-baru ini menyatakan bahawa mereka mahu jurulatih mereka, Ernesto Valverde tinggal bersama La Blaugrana sehingga musim depan. Malah Gerard Pique memberitahu xe88 agent kiosk bahawa dia berharap jurulatih memilih untuk tinggal di Camp Nou. Beliau juga berharap pengurusan kelab bercadang untuk mengekalkan jurulatih mereka.

Tambahan pula Gerard Pique memberitahu kelab bahawa mereka akan sangat gembira jika jurulatih memutuskan untuk meneruskan kontraknya dengan Barcelona, ​​terutama kerana dia telah melakukan tugas yang luar biasa dengan pasukan. Dia menjelaskan bahawa setakat ini, Ernesto Valverde memberikan hasil yang baik dan menunjukkan karyanya.

Ivan Rakitic Akan Menamatkan Musim ini

Ivan Rakitic juga mempunyai pendapat yang sama. Beliau berkata, menurutnya, Ernesto Valverde dengan kakitangannya telah melakukan yang terbaik untuk The Catalans. Dia juga mengatakan bahawa para pemain gembira dan gembira bermain di bawah arahannya

Menurutnya, Ernesto Valverde dan kakitangan bimbingannya telah melakukan pekerjaan yang baik dan dia juga yakin bahawa pelatih juga gembira berada di Camp Nou dan meneruskan karyanya hingga musim berikutnya

Berdasarkan rekod kontrak Ernesto Valverde dengan Barcelona, ​​ia akan berakhir pada penghujung musim 2018-2019 ini. Perbincangan mengenai pelanjutan kontrak boleh dibincangkan oleh Presiden Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu.