Jose Mourinho Mengucapkan tahniah kepada Petr Cech

Jose Mourinho jurulatih Portugal mengucapkan tahniah kepada penjaga gol Arsenal Petr Cech beberapa waktu lalu kerana pencapaiannya dalam 15 tahun bermain di Liga Perdana Inggeris.

Seperti yang dinyatakan kepada nova88 bursabandar sebelum ini Petr Cech telah mengumumkan bahawa dia akan menggantung kasutnya pada akhir musim.

Beliau mengumumkan perkara ini pada 15 Januari 2019 membuat Jose Mourinho yang bekerja dengannya di Chelsea juga terkejut.

Jose Mourinho juga teringat kejadian ketika dia membawa Petr Cech ke Chelsea pada musim 2004-2005

Jurulatih yang pernah mengendalikan Chelsea memberitahu kepada 918kiss 2020 dia menjadi penghormatan untuk menjadi jurulatih. Petr Cech sebagai kerjaya dalam Liga Perdana ketika dia masih muda.

Menurut jurulatih yang dijuluki The Special One, status penjaga gol terbaik di era Liga Perdana sangat sesuai untuk disematkan di Petr Cech.

Beliau menyebutkan bahawa pelbagai rekodnya, penampilan di lapangan, tajuk dan sikap profesional telah pun dituturkan.

Oleh itu keputusan Petr Cech untuk menggantung sepatu beliau adalah kerugian besar untuk bola sepak. Dan mengikutnya, sejarah tidak dapat dipadamkan. Beliau juga mengucapkan tahniah kepada Petr Cech atas kerjaya beliau yang mulia.