Juergen Klopp Menyesal Gagal Beli Sadio Mane

Juergen Klopp, jurulatih Liverpool memberitahu 918kiss ios bahawa kegagalannya membeli Sadio Mane ketika masih menjalani latihan Borussia Dortmund adalah kesilapan terbesar dalam hidupnya. Beliau memberitahu bahawa pada masa itu Sadio Mane, yang sudah bersedia untuk meninggalkan Red Bull Salzburg, memilih untuk menyertai Southampton. Ini sama seperti berlaku di pasaran pemindahan musim panas pada pertengahan 2014.

Memandangkan ini, dia mengakui dia sangat menyesal, kerana dia telah mengalami Sadio Mane sejak Olimpik 2012. Dia juga mengakui bahawa dia telah membuat banyak kesilapan dalam kehidupan. Tetapi perkara terbesar di kalangan mereka adalah kegagalannya untuk membeli Sadio Mane semasa dia jurulatih Borussia Dortmund.

Selepas gagal di Borussia Dortmund, dia tidak berfikir dua kali ketika dia mempunyai peluang untuk membawa Sadio Mane ke Liverpool.

Juergen Klopp Menyedari pentingnya peranan Sadio Mane di Liverpool

Juergen Klopp akhirnya berjaya mendapatkan Sadio Mane pada 2016 dan membawanya ke Stadium Anfield dengan harga 34 juta pound sterling atau setara dengan Rp616 bilion. mega888 download menyebut Sadio Mane sebagai pemain yang hebat dan gembira mendapat peluang untuk bekerja dengan pemain.

Jurulatih Jerman juga mengakui kepada yang setakat ini dia dan Sadio Mane mempunyai kebanggaan yang hebat. Dia juga sangat menyukai pemain yang difikirkannya luar biasa

Di bawah bimbingan Juergen Klopp, Sadio Mane, selagi berjaya menjadi salah satu pemain utama, Dia memasuki trio perlawanan serangan Liverpool bersama Roberto Firmino dan Mohamed Salah.