Lazio menewaskan Juventus 3-1 di Italian Super Cup

Lazio pantas mengalahkan Juventus 3-1 untuk memenangi perlawanan Piala Super Itali di Riyadh, Arab Saudi.

Juventus hanya kehilangan dua perlawanan setakat ini musim ini, dengan yang pertama menjadi kekalahan 3-1 di liga di tangan Lazio. Yang kedua berlaku malam tadi di Arab Saudi, sebagai juara bertahan Itali ditaruh ke pedang sekali lagi oleh pasukan yang sama, Lazio, yang memenangi Piala Super Itali sekali lagi memberi amaran kepada peminat Juventus bahawa musim ini mungkin tidak semua mereka cara selepas semua.

Malam yang Ganjil di Super Cup

Hakikat bahawa permainan itu dihoskan di Arab Saudi akan terus menjadi sumber perselisihan yang hebat, dan betul demikian. Terdapat banyak pelanggaran hak asasi manusia yang telah diperhatikan dan menunjukkan masa dan masa lagi, dan hakikat bahawa mereka menawarkan banyak wang untuk mendapatkan peristiwa ini semestinya tidak penting.

Dari segi permainan itu sendiri, Lazio terus membuktikan mengapa mereka dilihat sebagai kuda hitam dalam perlumbaan untuk gelaran Serie A. Mereka memotong Juve pada setiap giliran dan menjangkau sebagai satu pasukan yang benar-benar mula memotong benda bersama. Pada babak pertama terdapat proses perasaaan yang nyata dipamerkan, tetapi Lazio yang mendapat lebih baik separuh dengan Luis Alberto mencetak 15 menit ke dalam permainan untuk memberi mereka pendahuluan.

Keseronokan Piala Super

Sports Betting Malaysia melihat Juventus mengambil masa sehingga separuh masa untuk Juventus untuk pergi dengan Paulo Dybala menyamakan kedudukan untuk menyeret mereka, menendang dan menjerit, kembali ke permainan. Senad Lulic kembali memimpin Lazio menuju 15 minit terakhir, dengan Danilo Cataldi meletakkan sentuhan terakhir pada kemenangan dalam masa kecederaan.

Kad merah untuk Rodrigo Bentancur sejurus sebelum matlamat akhir permainan memastikan bahawa ia akan menjadi hari yang sengsara di pejabat untuk Juventus, walaupun mereka masih dianggap sebagai pesaing utama bersama Inter Milan untuk gelaran . Kini, kita hanya perlu menunggu dan melihat sama ada momentum keputusan ini akan membuat apa-apa kesan yang ketara dalam liga.