Mats Hummels Panggil Virgil van Dijk pertahanan Terbaik

Mats Hummels, pertahanan Bayern Munich beberapa waktu lalu memuji pilar Liverpool, Virgil van Dijk, sebagai pintu masuk terbaik di dunia hari ini. Itu adalah selepas diturunkan oleh Mats Hummels di akaun Twitternya semasa mengadakan sesi soal jawab dengan peminat.

Tanpa ragu-ragu dia menjawab dengan jawapan yang singkat menyedari dengan segera menjadikan dunia maya sesak, terutama bagi penyokong Liverpool. Kebanyakan peminat Si Merah mahu Mats Hummels menyertai dan menjadi rakan kongsi untuk duet Virgil van Dijk di belakang.

Keinginan para penyokong Liverpool, adalah munasabah ketika melihat keadaan si merah pada Januari 2019, yang sememangnya terkena krisis pertahanan tengah. Berdasarkan rekod rolex11 login tiga pertahanan tengah si merah, iaitu Joe Gomez, Dejan Lovren dan Joel Matip masih cedera.

Mats Hummels Dengar Juergen Klopp Tidak Akan Mengambil Pemain Baru

Keadaan ini meninggalkan Virgil, Van Dijk, yang bermain semata-mata sebagai bek tengah. Bukan itu sahaja, ramai orang yang tahu mengatakan bahawa Virgil van Dijk memerlukan pasangan baru. Ini juga dinyatakan oleh dua legenda Liverpool, Jamie Carragher dan Graeme Souness.

Tetapi sebaliknya, jurulatih Liverpool Juergen Klopp juga menyatakan kepada 918kiss download bahawa mereka tidak akan aktif dalam pasaran perpindahan musim sejuk ini dan berpegang pada pemain yang ada.

Begitupun tikar Hummels masih berharap dapat bermain bersama dengan virgil van dijk, menurutnya adalah penghormatan untuk dapat duet dengan pemain bertaraf dunia Virgil van dijk berkaliber