Mauricio Pochettino Tidak Akan Tinggalkan Tottenham

Mauricio Pochettino, jurulatih Tottenham Hotspur, baru-baru ini berjanji bahawa dia tidak akan melatih kelab lain pada masa akan datang. Dalam erti kata lain, dia telah menetapkan hatinya untuk tinggal bersama The Spurs, kelab yang telah dilatihnya selama empat tahun terakhir.

Walau bagaimanapun, menurut kenyataan itu, pasukan Manchester United terpaksa kecewa dan menggigit jari mereka kerana kemudian mereka dilaporkan berminat untuk merekrut jurulatih Argentina

Mauricio Pochettino kebelakangan ini sering dikaitkan dengan Mancheter United. Tetapi malangnya, jurulatih yang berkaitan mengatakan bahawa Tottenham Hotspur adalah pasukan terakhir yang akan dilatihnya.

Mauricio Pochettino mahu menamatkan kerjayanya dengan Tottenham

Mauricio Pochettino berkata dia berharap dapat tinggal bersama Tottenham Hotspur selama 20 tahun. Beliau juga berhasrat untuk menamatkan kerjaya kejurulatihannya dengan The Lilywhites. Dia sangat tertumpu kepada Tottenham Hotspur dan membantu pasukan itu mencapai apa yang mereka impikan dan menjadi sebahagian daripada sejarah.

Berdasarkan rekod mega888 apk download 2019 menjadi jurulatih Tottenham Hotspur pada tahun 2014. Pada masa itu, dirinya berasal dari Southampton. Pada akhir musim lalu, beliau baru sahaja melanjutkan kontraknya selama lima tahun atau akan tamat pada tahun 2023. Berkaitan dengan impian ini, dia juga berkata bahawa dia telah meminta nasihat dari Arsene Wenger, seorang bekas jurulatih Arsenal. Arsene Wenger sememangnya salah satu jurulatih dengan tempoh kerja paling lama dalam Liga Perdana Inggeris. Dia menghabiskan 22 tahun dengan Gunners sebelum akhirnya meninggalkan pada akhir musim lalu