Mousa Dembele Tentu Dipindahkan ke China

Mousa Dembele Pemain tengah Tottenham Hotspur, dilaporkan bergerak lebih dekat ke kelab China, Guangzhou, dengan nilai perpindahan £ 11 juta atau setaraf dengan Rp 199 bilion.

football betting online malaysia bursabandar mendengar bahawa akan berpindah ke kelab lain di China, Beijing Guoan

Pemain berusia 31 tahun itu pun pernah terbang ke China untuk menyelesaikan pemindahan dengan Beijing Guoan. Walau bagaimanapun, perjanjian selepas akhirnya dibatalkan kerana masalah dalam rundingan.

Berdasarkan maklumat yang diperoleh kemudian memilih untuk menjadi penunggang ke Guangzhou R & F yang juga peserta dalam Liga Cina.

Mousa Dembele Sadar Bermula jarang bermain musim ini

Mousa Dembele sebenarnya hanya meninggalkan kontrak selama kurang daripada enam bulan dengan Tottenham Hotspur, atau hanya sehingga akhir musim. Oleh itu, pemain pasport Belgium boleh berhijrah ke pemindahan percuma. menurut keterangan 918kiss.com login The Spurs memutuskan untuk membiarkan dia meninggalkan kelab itu di jendela pemindahan musim sejuk, Januari 2019. Dengan cara itu, mereka boleh mengenakan bayaran pemindahan dari penjualan ke Guangzhou

Mousa Dembele mencatatkan 249 penampilan untuk Tottenham Hotspur sejak dia memutuskan untuk berpindah dari Fulham pada 2012. Tetapi selepas dia hanya muncul 13 kali dengan skuad Mauricio Pochettino pada musim ini. Selain itu, dia telah diketepikan sejak November 2018 akibat kecederaan tumit