Trent Alexander Arnold Kecederaan lutut

Trent Alexander Arnold, bek kanan Liverpool pasti cedera. Dengan berita ini, pasti kecederaan taufan yang berlaku di barisan belakang Reds semakin besar. Di samping itu, dia juga diketahui tidak hadir kira-kira satu bulan kerana kecederaan lutut yang dia alami

Kecederaan yang dialami oleh Trent Alexander Arnold perlawanan kontra Brighton & Hove Albion pada minggu ke-22 Liga Perdana beberapa ketika dahulu. Semasa perlawanan, dia terpaksa bermain penuh oleh jurulatih Juergen Klopp meskipun mengalami kecederaan ringan semasa pemanasan.

The Reds mengaku kepada xe88 slot telah kehilangan tiga pembela kanan kerana kecederaan Dejan Lovren, Joe Gomez dan Joel Matip

Trent Alexander Arnold Menyedari Keadaan Talian Belakang Reds Tengah Sedang Buruk

Keadaan ini secara langsung membuat Juergen Klopp akhirnya memutuskan untuk meletakkan Fabinho, yang memiliki kedudukan aslinya sebagai pemain tengah, menjadi pertahanan dalam pertandingan melawan Brighton & Hove Albion.

Berdasarkan maklumat yang telah sampai sejauh ini, hanya Joel Matip dan Dejan Lovren telah mula pulih dan berlatih dalam pasukan pertama. Sementara itu, Joe Gomez telah mendengar bahawa dia akan kembali ke latihan pada bulan Februari.

Keadaan garis pertahanan The Reds lebih rumit apabila Juergen Klopp memutuskan untuk membebaskan Nathaniel Clyne ke Bournemouth dengan pinjaman pada awal Januari lalu. Sebaliknya, Juergen Klopp juga memberitahu bahawa dia tidak berniat membawa pemain baru ke pasaran pemindahan musim sejuk ini.