Vincent Kompany Tidak Dapatkan Kontrak Baru Kerana Kecederaan

Vincent Kompany, pemain Manchester City, belum lagi memperbaharui kontraknya dengan pasukan. Berkaitan dengan jurulatih Manchester City, Pep Guardiola, memberitahu dl11 918kiss, ini terjadi karena mereka terkendala oleh kondisi pemain. Jurulatih menjelaskan kepada bahawa satu-satunya masalah dengan perpanjangan kontrak adalah kecederaan yang selalu memukul dia dalam beberapa bulan terakhir

Walaupun demikian, Pep Guardiola juga memberitahu bahawa kapten Manchester City yang telah bermain di Stadium Etihad selama 11 tahun. Dia juga berfikir bahawa pemain masih mempunyai kualiti hebat dan personaliti yang sangat baik. Tetapi satu-satunya masalah pemain yang mengalami adalah kecederaan yang sering menimpanya sejak beberapa musim lalu.

Vincent Kompany adalah kuasa Manchester City

Vincent Kompany menurut Pep Guardiola adalah seorang pemain yang mampu membuat The Citizens menjadi lebih baik. Walaupun begitu, mereka juga mempunyai salutan untuknya, iaitu Laporte Aymeric. Malah Pep Guardiola berkata kepada bahawa Aymeric Laporte lebih baik daripada Vincent Kompany.

Tetapi sebaliknya dia juga menyedari bahawa karisma nya dan keupayaan untuk memenangi duel itu tidak dapat dipadamkan oleh pemain lain di Manchester City. Jurulatih Sepanyol itu tidak teragak-agak untuk memanggilnya sebagai salah satu pembela terbaik yang pernah dia temui. Tetapi seperti yang dinyatakan di atas, satu-satunya masalah adalah kecergasan pemain. Berdasarkan rekod, pemain yang kini berumur 32 tahun lepas telah mengalami empat kecederaan yang membuatnya menarik untuk agak lama.