Vinicius Junior dihormati oleh Santiago Solari lagi

Vinicius Junior, pemain muda Real Madrid sekali lagi mendapat sambutan dari jurulatihnya, Santiago Solari. Jurulatih juga meminta dan mengingatkan pasukannya untuk terus memberi sokongan kepada pemain berusia 18 tahun itu

Jurulatih, yang mula mengendalikan Real Madrid pada Oktober lalu memberitahu bet soccer malaysia bursabandar bahawa Vinicius Junior kini sangat muda. Oleh itu dia merasakan bahawa pemain muda yang datang dari Brazil perlu mendapat bimbingan dari pemain senior. Menurutnya cara itu pemain akan dapat berkembang dengan baik.

Santiago Solari menyatakan bahawa mereka perlu berhati-hati dan memberi sokongan yang diperlukannya. Terutamanya kerana dia mempunyai semua bakat di dunia dan menunjukkan bahawa dalam amalan dan, yang paling penting, dalam perlawanan.

Dengar Panggilan Santiago Solari Vinicius Junior Perlu Sokongan

Vinicius Junior kini berusia 18 tahun tetapi menurut Santiago Solari, pemain itu telah berkembang pesat bersama mereka di Santiago Bernabeu. Menurutnya, mereka harus mengakui bahawa walaupun mereka tidak seharusnya dibawa terlalu jauh.

Beliau seterusnya berkata kepada lucky palace 88 yang kadang-kadang seorang remaja tumbuh sangat cepat apabila mereka menghadapi keadaan. Tetapi mereka memerlukan sokongan pemain pasukan pertama.

Menurut, Santiago Solari merujuk kepada pasukan yang diturunkannya ketika Real Madrid menang 2-1 ke atas Real Betis pada 13 Januari lalu. Pada masa itu dia menjatuhkan kebanyakan pemain muda yang tidak berpengalaman. Tetapi ada Sergio Ramos, Casemiro dan Luka Modric yang memainkan peranan penting di lapangan.