Virgil van Dijk Beberkan Peran Kenny Dalglish Dalam Karirnya

Virgil van Dijk, pemain pertahanan Liverpool, mengatakan bahawa legenda kelab, Kenny Dalglish, mempunyai peranan penting agar dia dapat dengan cepat menyesuaikan diri dengan kelab yang dijuluki Reds. Menurut bookie bola, Virgil van Dijk dalam waktu singkat memang berjaya menjadi bagian penting dalam barisan belakang Reds sejak ia dibawa dari Southampton pada Januari 2018.

Setakat sepakbola online, Reds pada masa itu menebus Virgil van Dijk dengan bayaran 70.92 juta pound atau setara dengan Rp 1.29 T yang menjadikan statusnya sebagai pemain pertahanan paling mahal di dunia.

Walau bagaimanapun, di sebalik proses penyesuaian yang agak singkat, Virigl van Dijk mendakwa ada gangguan dari legenda Reds, Kenny Dalglish, pada awal hari bergabung. Dia juga menjelaskan kepada peniaga bola bahawa lelaki yang dijuluki King Kenny telah menyambutnya dengan hangat sejak dia pertama kali datang ke The Reds.

Van Dijk Sentiasa Boleh Menyokong Dari Dalglish

Virgil van Dijk memberitahu sports betting malaysia bahawa Kenny Daglish memberikan nombor telefon bimbitnya pada permulaan ketibaannya dan memintanya memanggilnya setiap kali dia memerlukannya. Di samping itu, beliau juga mengatakan bahawa Kenny Dalglish kadang-kadang menghantar mesej kepadanya sebelum dia bertanding.

Berdasarkan rekod kelab bola sepak, Kenny Dalglish memperkuat Reds dari tahun 1977 hingga 1990. Sepanjang masa itu lelaki yang telah melatih Reds pada musim 2011-2012 memimpin kelab untuk memenangi 20 gelaran juara.

Atas sebab ini, Virgil van Dijk berasa lebih bangga menjadi sebahagian daripada Orang di the reds. Pemuda berusia 27 tahun itu menilai jika seorang pemain boleh memberikan sabit sendiri kepada Reds, pemain itu tidak akan dilupakan.

Van Dijk juga berasa bangga menjadi sebahagian daripada Liverpool. Pemuda berusia 27 tahun itu memutuskan bahawa jika seorang pemain boleh memberi makna kepada The Reds, pemain itu tidak akan dilupakan.