Wayne Hennessey Menafikan Menghormati Nazi

Wayne Hennessey, penjaga gawang Crystal Palace, beberapa ketika dahulu mempunyai perhatian dan kontroversi kerana gambar di media sosial. Pada masa yang lalu, terdengar 918kiss register free credit 2018 penjaga gawang sengaja membuat nasib Nazi ketika berkumpul untuk makan bersama rakan sepasukannya selepas kemenangan 1-0 ke atas Grimbsy Town di pusingan ketiga Piala FA.

Ini dinyatakan olehnya menerusi akaun Twitternya. Dia menekankan bahawa dia tidak berniat melakukannya. Dia menjelaskan bahawa dia mengambil bahagian dalam makan malam dengan rakan sepasukannya dan mereka mengambil gambar bersama.

Wayne Hennessey tidak melakukannya dengan sengaja

Wayne Hennessey juga menjelaskan, kerana pada masa yang sama tindakannya diteruskan oleh kamera, maka dia sepertinya membuat penghormatan yang tidak sepatutnya. Dia juga menegaskan bahawa tidak bermaksud untuk melakukan itu dan sepadan dengan isyarat itu dan menurutnya sememangnya satu kebetulan.

Pada masa itu Wayne Henneyssey didakwa melakukan salat Nazai ditangkap di kamera dalam foto yang dimuatkan oleh Max Meyer pada akaun Instagram peribadinya. Max Meyer yang merupakan pemain bola sepak Jerman adalah rakan sepasukan Wayne Hennessey di Crystal Palace.

Hormat gaya Nazi memang merupakan isyarat yang dilarang untuk dilakukan. Gerakan itu dianggap menghina Jerman. Selain isyarat ini juga merupakan rujukan kepada bekas diktator Adolf Hitler.